Літо, на жаль, час не лише приємного відпочинку, але й період, коли зважаючи на підвищення атмосферних температур створюються сприятливі умови для виникнення і розвитку кишкових інфекцій, а саме: холери, черевного тифу, вірусного гепатиту А і Б, дизентерії, сальмонельозу, ботулізму, стафілококових отруєнь, ентероколітів.
Пам’ятайте!
До організму людини небезпечні бактерії потрапляють разом із харчами та водою.
Дотримуйтесь цих елементарних правил.
- Не вживайте продукти, доброякісність яких у вас викликає сумнів.
- Молоко вживайте тільки після кип’ятіння .
- При купівлі продуктів, які швидко псуються, звертайте увагу на термін їх придатності.
- Продукти, які швидко псуються, зберігайте при температурі не вище 6° за Цельсієм та дотримуйтеся терміну зберігання.
- Не купуйте продуктів, які зберігаються не в холодильнику.
- Сирі та готові продукти в холодильнику зберігайте окремо.
- Салати вживайте лише свіжо приготовані.
- Перед їдою обов’язково мийте руки з милом.
- Перед вживанням чи приготуванням овочі, фрукти, зелень ретельно мийте під проточною водою.
- Всі харчові продукти зберігайте в місцях, недоступних для гризунів і мух.
- Не пийте сирої води з відкритих і необлаштованих джерел.
- При появі симптомів харчового отруєння, не займайтеся самолікуванням, а негайно зверніться до лікаря.
Збережемо своє життя !
|