Неділя, 28.04.2024, 23:28

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:23:28


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2013 » Квітень » 30 » Семінар-практикум «Формування пізнавальної активності школярів на уроках української і світової літератури та в позакласній роботі»
19:49
Семінар-практикум «Формування пізнавальної активності школярів на уроках української і світової літератури та в позакласній роботі»
   Школа – це життєвий простір дитини, де вона не просто готується до життя, а живе. Тому робота у школі планується так, щоб сприяти становленню особистості, вихованню шанобливих стосунків між учнями та педагогами, школою та родиною. Важливу роль у цьому відіграє позакласна робота, яка формує та розвиває особистість дитини.
   11 квітня у Володарській ЗОШ І- ІІІ ступенів № 2 відбувся семінар – практикум для вчителів української мови і літератури та світової літератури. На початку роботи методист РМК Т.К. Климович познайомила присутніх із темою та метою семінару, чітко окреслила його завдання. 
Учасникам було запропоновано два блоки: теоретичний і практичний. Спочатку вчителі освітньої галузі мови і літератури ознайомилися із особливостями проведення державної підсумкової атестації з української мови та літератури, світової літератури в 2012/2013 навчальному році та підготовкою до ЗНО. По даних питаннях виступили вчителі- методисти, керівники районних МО Мірошник І.О. ( Володарської ЗОШ І-ІІІ ст. №2) та Білобродська О.В. ( Володарської ЗОШ І-ІІІ ст. №1).
   Заступник директора з навчально-виховної роботи Володарської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Білоцерківська О.В. презентувала позакласну роботу, яка проводиться у школі, виступивши із доповіддю – презентацією «Формування пізнавальної активності школярів на уроках української і світової літератури та в позакласній роботі». «Позакласна робота може бути ефективною тільки тоді, коли вона сприяє формуванню пізнавальної активності школярів і тісно пов’язана із тією навчальною роботою, яка безпосередньо здійснюється на уроках. Урок і позакласна робота тісно пов’язані між собою. Позакласна робота, що є продовженням уроків, збагачує їх, розширюючи і поглиблюючи знання учнів», - відмітила Оксана Василівна. - Можливості для всебічного розвитку дітей у позакласній роботі дуже широкі, а здібності й нахили – багатогранні. Треба тільки знати і зуміти відкрити їхні таланти й розвивати їх. У кожного учня є задатки якихось здібностей. Ці задатки, як порох, і, щоб їх запалити, потрібна іскра»
   У другому, практичному блоці, учасники семінару ознайомилися з панорамою відкритих виховних уроків та заходів. Увазі вчителям – словесникам було запропоновано усний журнал «Україна очима зарубіжних письменників» (9 клас, учитель Кайзер О.М.); робота призера ІІ етапу МАН «Весільна обрядовість рідного краю: паралелі минулого та сьогодення» учениці 9- а класу Діденко В. (учитель Мірошник І.О.) ; театралізоване свято «Зустріч Весни та закликання птахів» (учитель Білоцерківська О.В.).
   Словесники відвідали урок позакласного читання зі світової літератури за твором «Золотий жук» Е.По, який провела Кайзер О.М. в 6 класі, засідання гуртка «Поетика» «Безсмертне слово Кобзареве» (керівник гуртка Ралік Г.В.) та завітали до літературно – музичної вітальні «Метеорит життя Олександра Стовби» ( 11 клас, Білоцерківська О.В). Учасники гуртка «Живе слово» (керівник Кайзер О.М.) запросили всіх присутніх на заочну краєзнавчу екскурсію «Мій рідний край - Володарщина», присвячену 90–річчю утворення Володарського району.
   За результатами проведеного семінару за круглим столом відбулося обговорення заходів та підведення підсумків, вироблено ряд рекомендацій для вчителів української мови і літератури та світової літератури.
Переглядів: 1522 | Додав: genamir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мірошник Інна Олексіївна © 2024