П`ятниця, 03.05.2024, 02:42

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:02:42


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2012 » Травень » 26 » Літературно-мистецький вернісаж у Пархомівці
09:15
Літературно-мистецький вернісаж у Пархомівці
   У селі Пархомівка Володарського району відбувся літературно-мистецький вернісаж "Єднаймось, велика родино" з нагоди Дня села.
  Свято розпочалося у Храмі Святої Покрови з благословення настоятеля отця Василя. Це - унікальна споруда, рівних якій немає не лише на Київщині, але й на всій Україні.
   Свого часу село Пархомівка належало відомому магнату, дійсному статському раднику Віктору Голубєву; меценат перетворив землі на зразкове господарство зі статусом заповідного, вирощував рідкісні дерева, розводив   унікальних скакунів. Для місцевих мешканців він збудував дві школи, лікарню, амбулаторію з акушерським відділенням, читальну і навіть чайну, в якій для селян старий патефон грав дивні і чарівні мелодії. Перед смертю ж пан заповів синам добудувати його мрію, - величний храм із 50-ти метровою дзвіницею, розписаний за ескізами друга В.Голубєва - Миколи Реріха. Церква Святої Покрови у Пархомівці - унікальний архітектурний синтез готики, східних традицій та язичеських культурних форм, із безліччю сакральних знаків, вмурованих у стіни та прихованих у мозаїці. Цей храм уособлює єднання релігій, громади, людства, - саме це символізувала і літературно-мистецька акція, покликана об'єднати земляцтво краю, талановитих уродженців села, розпорошених Київщиною. Зокрема, свято стало знаковим об'єднанням Володарського та Києво-Святошинського районів, які тісно і плідно співпрацюють протягом багатьох років.
   У рамках свята відбулась презентація книги "Дорога до себе" доктора педагогічних наук, Академіка Вищої освіти України уродженця Пархомівки Олександра Шпака, виставка живописних робіт ініціатора й організатора свята Юрія Пацана, який подарував своїм землякам незабутні враження від урочистості і духовної сповненості дійства.
Гостей свята та пархомівчан привітали голова сільської ради Надія Грінцевич, голова Києво-Святошинської ради Володимир Луцюк, голова Володарської райдержадміністрації Руслан Поліщук, голова Володарської районної ради Петро Мусієнко, заступник голови правління Українського фонду культури Валерій Козловський, в.о. начальника управлінння культури і туризму Київської облдержалдміністрації Ігор Подолянець та багато інших поважних гостей, які висловили свою шану і захоплення Пархомівкою та її спадщиною у супроводі автентичного співу народного аматорського ансамблю "Дивоцвіт" районного Будинку культури с. Новосілки та народного фольклорного козацького колективу «Горлиця» Будинку культури с. Тарасівка Києво-Святошинського району.
    Мілена Чорна
   http://www.kyiv-obl.gov.ua/news/url/svjato_mistetstva_u_parhomivtsi
Переглядів: 1100 | Додав: genamir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мірошник Інна Олексіївна © 2024