|
П`ятниця, 13.12.2024, 06:16 | Кабінет літературного краєзнавства Сайт Мірошник Інни Олексіївни
|
"Ой хто, хто Миколая любить..."
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:30 | Сообщение # 1 |
Admin
Статус: Offline
| Ой хто, хто Миколая любить, Ой хто, хто Миколаю служить, - Тому святий Миколай На всякий час помагай, Миколаю! Ой хто, хто спішить в твої двори, Того ти на землі й на морі. Все хорониш від напасти, Не даєш му в гріхи впасти, Миколаю! Ой хто, хто к ньому прибігає, На поміч його призиває, Той все з горя вийде ціло, Охоронить душу й тіло, Миколаю! Миколай, молися за нами, Благаєм тебе зі сльозами, Ми тя будем вихваляти, Ім'я твоє величати, Миколаю!
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:31 | Сообщение # 2 |
Admin
| Є свято гарне в Україні. Є свято казки чарівне. Що Миколай в святій ряднині Слухняним ласощі несе. Це свято раз буває в році. Воно нікого не мине. Бо Миколай Святий із неба. В оселю кожну зазирне. Отець Святий про всіх все знає Хоч любить нас, та бачить все. Він чемних, лагідних вітає І радість їм за це несе
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:31 | Сообщение # 3 |
Admin
| У суботу в рідний край Завітає Миколай, Принесе в своїй торбинці Для усіх дітей гостинці. Я святого Миколая У віконце виглядаю, Жду даруночків, благаю, Бо я слухав тата-маму. Мій Святенький Миколаю, Приходи скоріш, благаю. Я до тебе помолюся І тихенько пригорнуся. Щастя дай моїй родині І коханій Україні.
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:32 | Сообщение # 4 |
Admin
| Дитинонько люба!До тебе сьогодні Приходить Святий Миколай! То ж будь ти готова вітати Святого, Про речі оці пам"ятай: Шануй тата й маму,люби їх і слухай, Як слухав Ісусик малий, Учися ти пильно,і духом не падай При кожній невдачі своїй. Люби тата й маму!Люби усім серцем Прекрасний чудовий свій край! За них у Спасителя-Бога моли ти, Як молить Святий Миколай.
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:32 | Сообщение # 5 |
Admin
| ДОБРИЙ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ Прийшла в гості нічка-чарунка І сон сколихала над вушком. Святий Миколай подарунки Тихенько поклав під подушку. Знаю тебе, добре знаю, Щедрий Святий Миколаю. Чекає тебе зимова пора, Жде з нетерпінням уся дітвора. Приніс ти цукерки в торбинці Та іграшки дуже гарненькі. Я вдячний тобі за гостинці. Для мене ти, ніби рідненький. В. Кленц
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:33 | Сообщение # 6 |
Admin
| Ти сьогодні швидше спать лягай, Бо прийде в гості Миколай! Бачиш, перша зіронька горить - То вже Миколай до нас спішить. В нього коні білі, наче сніг, Борода сивенька аж до ніг, У сріблясті саночки сіда І за вітром в'ється борода. Миколай про діток знає все, Подарунки кожному несе. Має для дитячих подушок Подарунків повно - аж мішок!
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:33 | Сообщение # 7 |
Admin
| Від хати до хати біленьким сніжком Ходить Святий Миколай із мішком, Приносить дарунки на втіху, Радості море і щирого сміху! Хай осінить своєю любов'ю, Мудрості дасть, і сили, й здоров'я, Ласкою серденько хай зігріває І усі мрії заповітні здійсняє!!!
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:33 | Сообщение # 8 |
Admin
| Пізно у вечірній час Миколай Святий до нас Так тихенько приходив, Так легенько залишив Подарунки і гостинці, Наче загадковий птах, У солодких ніжних снах, Приходив, не розбудив Нікогісенько із нас. ...Ніби в шапці-невидимці Снився зоряно й погас. Але він ходив насправді! Бо ж усі дитята раді, Подарунки оглядають, Зранку втішно розмовляють: Ну, звичайно, це не тато... Ні, казковий інший гість Так солодощів багато У мішечку б не приніс, Як наш добрий Миколай. Дякуєм. Не забувай. І на другий рік прийди, Щастя дітям принеси, Дорогенький Миколаю, Добрий віснику із раю. З. Филипчук
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:34 | Сообщение # 9 |
Admin
| Темна нічка наступає, Снігом білим засипає, Всі дороги і будинки, Всі дерева і ялинки. Ніби казка на малюнку - Сніг малює візерунки. Двері в хату відкривай, Йде до вас сам Миколай . Він несе свої вітання, Радість, свято, побажання: Щоб у кожній хаті - всі були багаті! Щоб у кожнім домі всі жили в любові!
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:34 | Сообщение # 10 |
Admin
| Святий отче, Миколай! Нашу хату не минай! Подаруй ти нам потіху, І торбину повну сміху, І здоров'я для родини, Красну долю для Вкраїни.
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 07.01.2011, 16:35 | Сообщение # 11 |
Admin
| Хай Миколай у вишиванці Розбудить подарунком вранці І принесе у Вашу хату Добробут, радості багато. Розбудить приспані надії, Зернятко щастя хай посіє. Зігріє гумором, любов’ю, I подарує Вам здоров"я!
|
|
| |
PG | Дата: Середа, 09.03.2011, 10:22 | Сообщение # 12 |
Рядовий
| Ще ніхто його не бачив, Та у ліжечка дитячі Він кладе під подушки Подарунки і книжки. Хочу я побачить чудо І сьогодні спать не буду. Довго-довго я не спав: Все чекав, чекав, чекав... Починаю вже дрімати... Миколай зайшов в кімнату, Він схилився наді мною І лоскоче бородою. Щось тихесенько шепоче. Хочу я відкрити очі, Та не можу, мабуть, сплю. Миколая я люблю!
Сообщение отредактировал PG - Середа, 09.03.2011, 10:26 |
|
| |
KOTE | Дата: Середа, 16.03.2011, 16:07 | Сообщение # 13 |
Рядовий
| Ой, хто, хто Миколая любить, Ой, хто, хто Миколаю служить. Тому святий Миколай На всякий час помагай, Миколаю. Ой, хто, хто спішить в твої двори Того ти на землі і в морі Все хорониш від напасти, Не даєш йому пропасти, Миколаю. Миколаю, молися за нами, Благаєм тебе зі сльозами. Будем тебе величати, Ім'я твоє величати, Миколаю.
|
|
| |
Slovena | Дата: Середа, 05.12.2012, 14:57 | Сообщение # 14 |
Рядовий
| Всіх-усіх у білім світі! І великих і малих! Я із святом привітаю - днем Святого Миколая! Зазирнімо під подушки: Там знайдемо щось хороше. У зимовий день святковий Мрія здійсниться хай кожна!
19.12.2010 автор - Леся Скорик ©
Я на сторожі коло їх Поставлю слово. Тарас Шевченко. Ласкаво просимо в "Світ слова"!
|
|
| |
genamir | Дата: П`ятниця, 26.07.2013, 18:27 | Сообщение # 15 |
Admin
| Через засніжені рівнини Спішив без втоми і зупину Дідусь кремезний. Ніс на спині Дари кожнісінькій дитині; Йшов по Європі добрим кроком, На Україну поспішав. Бо мав зайти у кожну хату, Де з нетерпінням вже малята Його чекали подарунків: Смачних цукерок і пакунків. Як готував свої лаштунки Ретельно , пильно добирав Всіх діток добре пам’ятав, Їх поіменно називав. Мартусі ніс гарненьку ляльку, А Петрику комбайн, сівалку, Ведмедика просив Миколка; А для Наталочки – заколки… Ану, хто, любі дітки, знає, На кого цілий рік чекаєм? Гукнемо разом в сніжні далі: Приходь скоріше, Миколаю!
|
|
| |
Мірошник Інна Олексіївна © 2024 |
|
| |