Четвер, 28.03.2024, 17:11

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:17:11


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 24 25 »
З 1 травня в Україні триває щорічний регіональний конкурс "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу", який проводиться з метою заохочення учнів 4-5 класів загальноосвітніх навчальних закладів до систематичного читання сучасної української літератури задля постійного підвищення культурного рівня учнів та покращення якості й ефективності процесу читання. Завданнями Конкурсу є: 
- популяризація сучасної вітчизняної книги та розвиток читацької культури учнів загальноосвітніх навчальних закладів;
- поповнення фондів шкільних бібліотек новими сучасними виданнями;
- встановлення контактів між активними читачами, бібліотекарями та книгорозповсюджувачами;
- посилення ролі української книги в розвитку юних громадян України.
    У переліку книг, які рекомендовані до читання для участі у конкурсі «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» у серії "Життя видатних дітей" і книга нашого земляка Олександра Дерманського про Авіценну, О. Суворова, О. Довженка, У. Диснея, Пеле. Тож читайте книги Олександра Дерманського і беріть участь у конкурсі "Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу", перший етап якого триватиме до 31 жовтня.
Переглядів: 927 | Додав: genamir | Дата: 20.09.2010 | Коментарі (0)

Дорогі друзі! З першовереснем вас, із Днем Знань! В цей день мільйони школярів розпочинають похід по дорозі знань. Вона цікава і по-справжньому нескінченна! Щасти Вам! Хай школа, яка гостинно відкрила вам свої двері, буде для вас справжньою Школою Радості! Бажаємо досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з вчителями та батьками, зустріти добрих і надійних друзів.

Переглядів: 1038 | Додав: genamir | Дата: 05.09.2010 | Коментарі (0)

Чию душу не сколихнуть, не примусять задуматися і помилуватися такі шедеври, як "Українська ніч" чи "Місячна ніч на Дніпрі", "Степ" чи "Березовий гай", "Чумацький тракт в Маріуполі" чи "Нічне"? Автор цих картин володів феноменальним відчуттям до відтінків і найтонших порухів тонів - недаремно його називають геніальним. Його шедеври - українські ночі, яких ніхто не перевершив і навряд чи таке буде.
Та усе в житті цього художника, Архипа Івановича Куїнджі, — загадка. Чому? Дізнаєтесь, коли прочитаєте нову книгу нашого талановитого земляка, члена Національної спілки письменників України, лауреата республіканської премії ім. А. Малишка, заслуженого працівника культури України Антона Михайлевського - роман "Ночі Куїнджі". Уривок з цього роману читайте у розділі "Літературне краєзнавство" на сторінці "Сторінками книг", а з дослідженням "Архип Куїнджі - художник український" можна познайомитися на сторінці "Письменники-земляки"
Переглядів: 1075 | Додав: genamir | Дата: 06.08.2010 | Коментарі (0)

Володарському історико-краєзнавчому музею уже понад десять років. У 1999 році його було відкрито за сприяння колишнього голови райдержадміністрації В. М. Чопівського. Сама ідея заснування музею виникла раніше, тому неофіційною датою його відкриття багато хто із його засновників вважають 1997 рік. Саме в той час почали збирати необхідні матеріали, фотокартки, знахідки первісних знарядь праці. Одним словом, все, що було знайдено на території Володарщини, передали музею. Так і розпочав музей своє існування завдяки ініціативі і сподвижницькій праці Саморай М.І., Супрун А.І., Романюка А.А., Коротун К. 
     Кожна з його кімнат відображає певний період історії Володарщини, починаючи з найдавніших часів, 30-их років ХХ століття, років Великої Вітчизняної війни і закінчуючи сьогоденням. А ще макети і чучела тварин та птахів, виготовлені вчителем Володарської ЗОШ І-ІІІ ст. N° 2 селища А. А. Романюком. 
     Належне місце в музеї зайняли відомі постаті Володарщини. Серед них письменники-земляки,зокрема Махінчук М.Г, Михайлевський А.Ф., Кравчук П.Ф., Дідківський В.І. ; заслужений лікар України Кардаш В., заслужені вчителі Котелянець П. , Саженюк Б., Остапчук У.; відомі не лише в Україні, а й у світі доктор фізичних наук А. П. Комар, Л. П. Кіндзельський - доктор медичних наук, визнаний Людиною ХХ століття; широковідомий в Україні та за її межами П. М. Таланчук - доктор технічних наук, колишній міністр освіти нашої держави, а нині президент Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна"та багато інших особистостей, які прославили наш край своїми здобутками.
     В музеї зосереджено багато матеріалів Великої Вітчизняної війни. Вражає своєю справжністю діарама "Спалене село" художника В. 0. Білоуса, що відображає трагедію села Нове Життя, яке німецькі окупант ... Читати далі »
Переглядів: 1141 | Додав: genamir | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

Володарчанин, а нині житель м. Новосибірськ, полковник у відставці О. І. Накоржевий — успішна людина не тільки в обраній професії. Він має й літературний хист. У 2006 році побачила світ його книга «Сибирский военний округ в Великой Отечественной войне». 
      Мудрістю, добротою душі пройняті й спогади Олександра Івановича про своє дитинство, юність, уривки з яких публікувалися в районній газеті "Голос Володарщини" й були схвально сприйняті читачами. Із них ми дізнаємося про важке повоєнне дитинство, труднощі, які навчили дітей війни краще розбиратися і безпомилково відрізняти зло і добро, привчили працьовитості і відповідальності за сьогоднішній день і далеке майбутнє. Спогади О. Накоржевого - це і розповіді про людей, величних своєю добротою і безкорисливістю.  ( Докладніше на сторінці "Аматорська творчість")
Переглядів: 999 | Додав: genamir | Дата: 31.07.2010 | Коментарі (0)

      Відомий україно-американський віртуозний піаніст і композитор, аранжувальник, клавішник неокласичної групи Artension Віталій Купрій – один із найкращих у світі музикантів. ВІн був удостоєний багатьох нагород і призів як переможець конкурсів піаністів як у колишньому Радянському Союзі, так і у інших країнах. Віталій грає на сценах найбільших концертних залів світу – в Карнегі Хол у Нью-Йорку, у Японії, Швейцарії..., випустив 6 сольних альбомів, деякі з яких стали культовими для любителів Progressive metal, neo-classical metal, а також допомагав записувати платівки багатьом виконавцям, серед яких Greg Howe , Mark Boals, John West , Mattsson , Ring of Fire… 
Відрадно, що Віталій Купрій народився у Володарці Київської області, а не у м. Києві, як прийнято вважати, навчався у Володарській музичній школі, згодом у Київській музичній школі ім. Миколи Лисенка, Базельської консерваторії – провідному вищому музичному закладі не лише у Швейцарії, а й у Європі. Отже, ми маємо всі підстави пишатися нашим талановитим земляком. 
 Докладніше на сторінці "Уславлені земляки"
Переглядів: 1075 | Додав: genamir | Дата: 13.07.2010 | Коментарі (0)

Підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу "Напиши свою пригоду!", який проводив з 1 березня по 31 травня 2010 року журнал українського юнацтва "Крилаті" -  найбільший видавничий проект Спілки Української Молоді у світі.  Переможцями стали учні Володарської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, активні учасники гуртка літературного краєзнавства  Маліцька Марія (І місце) та  Діденко Вікторія (ІІ місце). Щиро вітаємо переможців, які чекають на  призи - книги від видавництва "Грані - Т" та наступні номері "Крилатих", де будуть надруковані їх роботи, та зичимо переможцям творчих успіхів  та нових здобутків!
Переглядів: 1209 | Додав: genamir | Дата: 04.07.2010 | Коментарі (1)

Ми сміємося, коли нам просто весело, коли маємо в серці велику радість або коли насолоджуємося читанням гумористичних творів, таких, як оповідання Петра Залєвського. «Нікого не копіюю, думаю, що це в мене навряд би й вийшло. Просто пишу, відпочиваючи в такий спосіб від дорослих життєйських проблем сьогодення», - стверджує автор - один із талановитих представників знаменитої «Гоголівської академії» - літературного всеукраїнського сайту. 
    Народився Петро Віталійович Залєвський у с. Володимирівка Володарського району Київської області. Навчався у Рубченецькій восьмирічній та і Рудосільській середній школах. Після служби в збройних силах вступив до Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, одночасно почавши працювати вчителем історії Рогізнянського НВО, де і працює до сьогодні. 
    Захопленням Петра Віталійовича є література. У його творчому доробку – поезія, дитяча історична проза, гумористичні оповідання, які, завдяки інтернету, відомі багатьом шанувальникам мистецтва слова. «Мобілка», «Картопля», «Добрехались», «Риболовля», «Марафет», «Пожежа, або мобілка-2», «Комп, або куди ж без мобілки», «Бузувіри, або дурне сало без хліба», «Кіндер-вундери» - це далеко не повний перелік оповідок П. Залєвського, про популярність яких свідчать захоплені відгуки на сторінках «Гоголівської академії». Ось деякі з них: «Полюбила всім серцем ваших шибеників – такі премудрі щирі діти!»; « Прочитала ваших «Бузувірів», ніби свіжої вади напилась. Просто, весело»; «Пане Петре, прочитав Ваш твір сину (16 років), сказав - кльово!». Такі відгуки, за словами автора, - джерело його натхнення, як і дитинство, бо ця тема, по своїй суті, є безкінечною, це тільки ди ... Читати далі »
Переглядів: 1248 | Додав: genamir | Дата: 29.06.2010 | Коментарі (0)


   Масненька Лариса Володимирівна - вчитель української мови та літератури Рудосільського НВК Володарського району Київської області. Все її життя віддано школі, а ще Лариса Володимирівна - неодинарна і творча особистість - володіє неоціненнним даром слова. Пропонуємо вам переглянути на сторінці "Аматорська творчість" добірку поезій Л. Масненької, у яких краса слова розцвітає нев’янучою квіткою душі поетеси. 

Переглядів: 943 | Додав: genamir | Дата: 23.06.2010 | Коментарі (0)

        Напередодні Дня журналістики наш земляк, письменник, Заслужений журналіст України Микола Махінчук відзначений престижною літературно-мистецькою премією "Київ", яка є другою в Україні за значущістю після Шевченківської. Мистецька премія «Київ» дає можливість підтримати та популяризувати кращі здобутки митців Києва, які є гордістю сучасної національної культури. Лауреатами премії протягом кількох років стали кіноактори Броніслав Брондуков та Іван Гаврилюк, артисти театру і кіно Остап Ступка і Олексій Богданович, режисер Юрій Одинокий, композитори Євген Станкович та Мирослав Скорик, кінематографіст Богдан Жолдак та багато інших відомих митців.  Нинішнього року найкращих із кращих визначали в семи номінаціях. У галузі журналістики лауреатом став Микола Гаврилович Махінчук - Член Національної спілки письменників України - за видатний внесок у розвиток української журналістики, за високу журналістську майстерність та подвижницьку участь  у літературно-мистецькому і громадському житті м. Києва.            

         М.Г. Махінчук на ниві журналістики працював усе своє життя: в газеті "Київська правда", журналах "Жінка", "Українська культура", Раді Міністрів України, першим заступником головного редактора газети "Урядовий кур’єр". Він автор книг "Народження веселки", "Фрески осіннього неба", "Переяславський скарб", "Обереги нашої пам’яті", "Марчуківський куток", "Житейське коло", "Роса на спориші". Микола Гаврилович родом із с. Тарган нашого району. У більшості своїх творів він відтворив реалії свого рідного села і долі своїх земляків.

Переглядів: 1222 | Додав: genamir | Дата: 14.06.2010 | Коментарі (0)

Ось і настав цей незвичайний день, день радісний і тривожний, веселий і сумний водночас, день прощання з рідною школою, щирими друзями-однокласниками та добрими наставниками-вчителями. Позаду залишилися протоптана стежина до шкільного порога і до болю знайома мелодія шкільного дзвоника, попереду – незвідана даль. З хвилюванням і цікавістю вдивляємося в цю далечінь ми, випускники, адже нам іди в далекі незвідані світи. П ... Читати далі »

Переглядів: 1275 | Додав: genamir | Дата: 05.06.2010 | Коментарі (1)

 У сузір’ї письменників-аматорів Володарщини з’явилась нова зірочка, яка народилася у Рудому Селі - Литовченко Галина Григорівна, автор двох поетичних збірок "Не займай мене, осене..." та "Лаванда на спомин". Вірші вона пише ще з шкільних років, перші з них були надруковані на сторінках районної газети "Голос Володарщини" в 1968 році. Зараз письменниця проживає у Криму, але завжди пам’ятає своє рідне село на Київщині. Весняні заметілі вишневих пелюстків, теплі сонячні озерця, які залишили на левадах літні зливи, приходили до неї в снах далеко від рідних країв - в Росії, Азербайджані, Литві, де її довелося мешкати довгі роки. Саме у Руде Село приїхала Галина Григорівна презентувати другу збірку своїх поезій "Лаванда на спомин". Докладніше на сторінці "Аматорська творчість"

Переглядів: 1148 | Додав: genamir | Дата: 13.05.2010 | Коментарі (0)

Мірошник Інна Олексіївна © 2024