Субота, 20.04.2024, 04:38

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:04:38


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 24 25 »
   Рідні, кохані, шановні, прекрасні жінки! Прийміть найщиріші вітання зі святом весни, ніжності і кохання 8 Березня! 
   Нехай весна живе у вашому серці. Щодня, за будь-якої погоди та при будь-якому настрої. А настрій нехай вам забезпечують ті, хто поряд, хто любить вас і кого любите ви. Хай множиться щастям ваше життя, кохайте і будьте коханими! Здоров’я вам, родинного затишку, добробуту, гарного настрою на довгі літа!
Переглядів: 1014 | Додав: genamir | Дата: 08.03.2011 | Коментарі (0)

   25 лютого відзначається 140-річний ювілей з дня народження видатної української поетеси Лесі Українки. У здобутку письменниці - сотні поезій, десятки прозових творів, драм, зокрема, знаменита драма-феєрія "Лісова пісня", яка цього року святкуватиме 100-ліття від дня створення. 
   Мовби крізь серпанок легендарності проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий. Інколи — веселий, частіше — в задумі чи смутку. Кожним словом, променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу людина, що ім'я їй — Леся Українка. Народилася вона в сім'ї Косачів, щоб стати для світу Лесею Українкою. Рано обірвалася її пісня, її спів. Сорокадворічною пішла вона з життя, але навічно залишилася у пам'яті народній, бо "в серці мала те, що не вмирає".
   Вшановуючи пам’ять поетеси, члени літературного гуртка Володарської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 під керівництвом Ралік Г.В. провели свято " Безсмертя Лесиного слова". Учні у національному одязі розповідали про життєві дороги письменниці, її творчий шлях, з особливим натхненням читали і інсценували вірші поетеси. У залі панувала аура ніжності, щирості, теплоти, адже саме такими є Лесині твори. Свято залишило у душах присутніх найтепліші спогади.
Переглядів: 983 | Додав: genamir | Дата: 26.02.2011 | Коментарі (0)

   За рішенням ЮНЕСКО 21 лютого всі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови.
Це свято уже сьогодні крокує по планеті. І кожен громадянин будь-якої країни відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Створена на світанку людської історії, мова розвивається, живе в народі. За приблизними підрахунками, на земній кулі сьогодні 3000 мов, і кожна з них має право на своє існування, на своє життя, бо мова - це той інструмент, який об'єднує націю, народ у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Життя мови залежить від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у своїх піснях і у своїй культурі. Рідна мова - це мова батька, мова мами, це мова народу, рідна мова - це мова серця. 
                       Якого ж ми будемо племені-роду,
                       Якщо буде в устах наша мова згасать?
                       Чи будемо з вами тоді ми народом,
                       Як стихне вона в голосах?
Переглядів: 826 | Додав: genamir | Дата: 20.02.2011 | Коментарі (0)

   Чимало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти — своїх чоловіків і батьків. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни і пам'ятати, що серед і нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. 
   У воїнів - афганців особлива доля, спочатку залишки "імперської волі з присмаком інтернаціоналізму" кинули їх на справжню війну. Потім розпад системи, немов вибух, розкидав по країнах, що стали для них новими і різними водночас Батьківщинами. Їм все важче збиратися разом. З кожним роком їх стає все менше, а проблем у живих - більше. Єдине, що постійно об'єднує їх - це пам'ять. І дуже хотілося, щоб вона була не тільки окликом з вічності, але й голосом життя.
   З нагоди 22 річниці виведення військ з Афганістану у Володарському районі було проведено конкурс літературних творів на тему "Афганістан - вічний біль і вічна пам’ять" (Твори), а учні 9-Б класу Володарської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 зустрілися із колишніми воїнами-афганцями на годині пам’яті "Ти вічний біль, Афганістан..."

Переглядів: 918 | Додав: genamir | Дата: 13.02.2011 | Коментарі (0)

14 лютого в усьому світі прийнято святкувати День Закоханих. Історично складено, що кохання творить світ та відіграє особливу роль в житті кожної людини. Кожна історія кохання – неповторна, яку Він та Вона бережуть в серці все своє життя. Тому Київська обласна державна адміністрація до свята Дня Закоханих проводить творчий конкурс "Історія романтичного кохання "Так ніхто не кохав…". Герої творів-переможців конкурсу будуть запрошені на святкову вечерю в компанії з головою Київської обласної державної адміністрації. Пропонуємо вам переглянути роботи учасників конкурсу Володарського району на сторінці " Портрет сучасника"
Переглядів: 916 | Додав: genamir | Дата: 12.02.2011 | Коментарі (0)

Школа — дорогий і близький дім для кожного, хто в ній навчався. Цей дім навіки залишається у пам'яті, адже тут промайнули найкращі роки життя — роки безтурботного дитинства. Швидко промайнули – і ось наші колишні випускники уже студенти. Нові друзі, нові аудиторії, нові враження, все нове, нове... Але навічно вкарбовано у серця спогад про дитячі роки в школі, тому злетілися з різних куточків країни колишні учні на традиційний вечір зустрічі з випускниками, бо їх «до себе рідна школа кличе».
Переглядів: 853 | Додав: genamir | Дата: 08.02.2011 | Коментарі (0)

До тематичного збірника "Всесвіт Івана Нечуя-Левицького" увійшли матеріали, використані у рамках святкування 170-річниці з дня народження письменника, краєзнавця, мовника Івана Семеновича Нечуя-Левицького: статті до науково-практичної студентської конференції "Всесвіт Івана Нечуя-Левицького", сценарії літературно-мистецьких заходів, текст кінофільму "Нечуївськими стежками", літературно-краєзнавчі розвідки, екскурсії тощо. Книгу адресовано працівникам науки, освіти, культури, студентам вищих навчальних закладів та учням загальноосвітніх шкіл. Серед авторів - учасники гуртка літературного краєзнавства Володарської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Петровська Альона і Гаращенко Ірина (тепер уже випускники) з дослідженнями "Річки Рось і Раставиця у творчості І. Нечуя-Левицького" та "Портрет як засіб характеротворення в творчості І. Нечуя-Левицького".
Переглядів: 957 | Додав: genamir | Дата: 01.02.2011 | Коментарі (0)

14 січня відзначає свій ювілей з дня народження наш відомий земляк, випускник Володарської середньої школи 1968 року генерал-лейтенант цивільного захисту Мельник Василь Петрович.
Василь Петрович пройшов службу в пожежній охороні від рядового пожежного до генерал-лейтенанта. Турбота про Україну, про українців завжди вела його туди, де найскладніше. З першого дня аварії на ЧАЕС, навіть з перших годин цієї трагедії Василь Петрович на чолі оперативної групи УПО УВС Київської області був на місці аварії 4-го енергоблоку атомної станції. Під керівництвом В. П. Мельника в 1986 р. створено експозицію унікального музею «Чорнобиль», який в подальшому набув статусу національного. Нагороджений орденами «За заслуги» III та І ст. (1998 р, 2003 р.), «Червоної зірки» (1986 р.), Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого II ст. (2003 р.), Святого Дмитра Солунського ІІІ ступеня (2004 р.), «За трудові досягнення» IV ст. («Золота Фортуна» 1993 р., «Герой- рятівник» (2010 р.), Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2006 р.), а також 52 медалями, грамотами та почесними відзнаками, всього за трудові досягнення заохочувався 142 рази.
Незважаючи на величезну зайнятість, Василь Петрович завжди з почуттям великої шани і поваги згадує свою рідну школу, вчителів, які навчили його грамоті, допомогли оволодіти широким колом знань, надали путівку у велике життя, навчили любити і поважати свій рідний Володарський край і Батьківщину. Саме за сприяння Мельника В.П. головне управління МНС України в Київській області подарувало володарським школярам в 2007 році перший в Україні учбовий клас цивільного захисту населення. Фахові підручники, від ... Читати далі »
Переглядів: 954 | Додав: genamir | Дата: 09.01.2011 | Коментарі (0)

Чи вірите ви в дива? Якщо вірите – прочитайте «Диво» П. Залєвського на «Гоголівській академії» і у вас з’явиться справжній різдвяний настрій. Якщо ж захочете поринути і у інші «дива» від автора, перегляньте його «Тільняшку», надруковану нещодавно у журналі «Дніпро» - одному з найстаріших українських літературно-художніх часописів під редакцією Миколи Луківа, або прочитайте оповідання «Марафет», яке принесло письменнику перемогу (ІІІ місце) у Всеукраїнському літературному конкурсі "Прекрасне поруч". Повірте, що «дива» від письменника – аматора П. Залєвського тільки починаються. (Прочитати оповідання П. Залєвського можна на сторінці "Аматорська творчість" у розділі "Літературне краєзнавство")
Переглядів: 906 | Додав: genamir | Дата: 09.01.2011 | Коментарі (0)

Вітаємо сердечно Вас
З нагоди свят Різдвяних
І шлем віночок побажань, сердечних, полум’яних.
Нехай Ісус до Вас прийде у цю святкову пору
Й благословення принесе з Божественного Двору.
Здоров’я Вам, утіх земних і радості бажаєм.
Нехай у серці спів дзвенить -
Христос ся рождає!
Переглядів: 857 | Додав: genamir | Дата: 06.01.2011 | Коментарі (0)

  Рік Новий - казковий час!
Хай здивує щастям Вас
Рік добра і рік кохання.
Тож приймайте привітання:
Будьте добрі та здорові,
Побажаємо любові,
Світла й радощів багато,
                                                  Щоб життя було, як свято!
Переглядів: 915 | Додав: genamir | Дата: 02.01.2011 | Коментарі (0)

Від хатинки до хатинки 
Ходить Миколай 
Кожушок чарівний,
Срібна борода.
Він несе дарунки
Діточкам малим
І любов дарує
Українцям всім!!!
Таким Миколаєм виявився для учнів Володарської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 депутат обласної ради Микола Каплун, який привітав усіх учнів з цим святом, подарувавши їм подарунки.
Переглядів: 935 | Додав: genamir | Дата: 20.12.2010 | Коментарі (0)

Мірошник Інна Олексіївна © 2024