П`ятниця, 29.03.2024, 14:58

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:14:58


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 24 25 »
Перше квітня всі чекають,
Бо сміятись полюбляють.
Зранку і до вечора
Вигадки лунають
І обличчя у людей
Усмішками сяють.
Здавна вважалося, що втратити здатність сміятися — то велике нещастя в житті людини. У народі кажуть, що коли частіше смієшся, то більше проживеш і хворіти будеш менше. Тож смійтеся на здоров'я! Бажаємо вам гарних усмішок при перегляді матеріалів на нашому сайті, присвячених Дню гумору. 
Переглядів: 907 | Додав: genamir | Дата: 30.03.2011 | Коментарі (0)

        Головне управління освіти і науки Київської обласної державної адміністрації пропонує прийняти участь у обласному конкурсі учнівської і студентської творчості «Я – Київщини гордість і надія»
Переглядів: 956 | Додав: genamir | Дата: 28.03.2011 | Коментарі (0)

   На виконання Указу Президента України від 1 листопада 2010 р. № 990 «Про відзначення 20-ї річниці незалежності України» Міністерство освіти і науки, молоді та спорту оголошує Всеукраїнський конкурс науково-пошукових робіт учнівської та студентської молоді, присвячених 20-й річниці незалежності України.
  Метою Конкурсу є патріотичне виховання учнівської та студентської молоді, долучення підростаючого покоління до збереження та розвитку культурної спадщини шляхом вивчення історії рідного краю, історико-літературних пам’яток, народних традицій та звичаїв, виховання у молодого покоління толерантного ставлення до культур народів, які проживають на теренах України.
   Конкурс проводиться на добровільних засадах у період з 01березня по 29 квітня 2011 року серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів, студентів вищих навчальних закладів України. На Конкурс подаються самостійно підготовлені науково-пошукові роботи із зазначеного питання. Докладніше
Переглядів: 782 | Додав: genamir | Дата: 25.03.2011 | Коментарі (0)

Міністерство освіти і науки України оприлюднило перелік питань для проведення державної підсумкової атестації в усній формі учнів 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів у 2010-2011 навчальному році.
Переглядів: 851 | Додав: genamir | Дата: 23.03.2011 | Коментарі (0)

21 березня (в день весняного рівнодення) відзначається Всесві́тній день пое́зії, який було проголошено делегатами 30-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році. Перший всесвітній день поезії було відзначено 21 березня 2000 р. в Парижі (Франція), де знаходиться штаб-квартира ЮНЕСКО. Метою встановлення дати було привернення уваги суспільства до поетичної спадщини та необхідності звернення до неї у виховній і просвітницькій діяльності.
Цей день відзначають щорічно. Нові видання, виставки, поетичні конкурси, виступи поетів повертають нас у світ слова, що пробуджує в душі найкращі почуття. Відвідайте і ви "Поетичну скарбничку" на нашому сайті.
Переглядів: 813 | Додав: genamir | Дата: 20.03.2011 | Коментарі (0)

  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти, враховуючи численні звернення зацікавлених осіб, надав інформацію стосовно часу, що буде відведено на проведення ДПА в початковій, основній та старшій школі з відповідних предметів.
  Так, державна підсумкова атестація з української мови в основній школі проводиться в письмовій формі (диктант) за завданнями, оголошеними Міністерством освіти і науки України по радіо та телебаченню в день проведення атестації.
На проведення атестації в письмовій формі відводиться 1 астрономічна година (відлік часу ведеться від початку читання вчителем тексту).
  Державна підсумкова атестація з української мови у старшій школі є обов’язковою і проводиться у формі переказу без творчого завдання за текстом, визначеним Міністерством освіти і науки України і оголошеним по радіо та телебаченню в день проведення атестації. На проведення атестації в письмовій формі з української мови відводиться  90 хвилин. Відлік часу розпочинається з моменту початку роботи учнів над завданнями.
Переглядів: 810 | Додав: genamir | Дата: 17.03.2011 | Коментарі (0)

   Ім’я заступника директора ІППО КУ імені Бориса Грінченка, кандидата педагогічних наук, доцента Олександри Глазової відоме кожному вчителю української мови та літератури України. Саме вона у співавторстві з Ю.Б.Кузнецовим створила підручники «Рідна мова» для 5, 6, 7, 8, 9, 10 класів, що стали переможцями Всеукраїнського конкурсу підручників для 12-річної школи.
   Глазова О. - автор понад 50 навчально-методичних посібників для вчителів та учнів. Ними словесники користуються щодень у своїй роботі, на них посилаються як на незаперечний авторитет. Сьогодні ці методичні матеріали доступні вчителям державної мови і в електронному вигляді на сайті "Для вчителів української мови", який веде Олександра Павлівна. Деякі з них ми додали і на наш сайт у розділ "Вчителям-філологам"
Переглядів: 1140 | Додав: genamir | Дата: 15.03.2011 | Коментарі (0)

  Гуморист П. Залєвський - завжди бажаний гість у Володарській ЗОШ І-ІІІ ст. №2. З нетерпінням чекали на зустріч з ним школярі, бо знають, пам’ятають і з цікавістю читають його твори, надруковані у журналах "Крилаті", "Дніпро", "Великій дитячій газеті".  "А що нового ви нам прочитаєте? - таким запитанням світилися їх очі.- А які пригоди сталися із вашими Володьками?" Атмосфера доброзичливості і веселий настрій панував у кабінаті літературного краєзнавства протягом усієї зустрічі, і це не дивно, бо щирі, безпосередні, неслухняні герої гумористичних оповідань Петра Віталійовича,  здавалося, теж були присутні тут, серед галасливої дітвори. "Пишу для тих, хто перебуває в дитинстві, або хоче повернутися туди",- стверджує П. Залєвський, даруючи всім читачам свято зустрічі з дитинством.
Переглядів: 898 | Додав: genamir | Дата: 13.03.2011 | Коментарі (0)

   Традиційно на початку березня у Володарській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 було проведено тиждень української мови та літератури. У програмі тижня відбулися заходи, присвячені вшануванню пам’яті Т. Шевченка: мультимедійна літературна гра «Найкращий знавець творчості Т. Шевченка» серед учнів 9-х класів, Шевченківські читання «Безсмертне слово Кобзареве»( 8 клас), Шевченківське свято «Будеш батьку панувати», в рамках якого проведено конкурс на кращого читця творів Т. Шевченка (5-11 класи). Учні 5-7 класів зустрілися із письменником-земляком П. Залєвським, шестикласники взяли участь у інтелектуальному турнірі з української мови та літератури, старшокласники познайомилися із аматорською творчістю земляків. Всі бажаючі стали учасниками інтернет-конференції «Шевченко і сучасність. Які твори Кобзаря ви вважаєте актуальними і сьогодні?» та інтернет – опитування «Як ми вшановуєм пам’ять Т. Шевченка», які відбулися на нашому сайті. 
Переглядів: 941 | Додав: genamir | Дата: 13.03.2011 | Коментарі (0)

   Міністерство освіти визначило перелік навчальних предметів та особливості проведення підсумкових контрольних робіт, що писатимуть учні 5-8 класів у 2011 році.
   Методичні рекомендації щодо проведення підсумкових контрольних робіт з української мови у 5-8 класах (2010/2011 навчальний рік)
Переглядів: 811 | Додав: genamir | Дата: 10.03.2011 | Коментарі (0)

   В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу — Тарас Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос — українську мову. Для кожного з нас ім'я Шевченка є святим.
    Щовесни українці вшановують пам’ять свого геніального співця. Традиційно у школах проводяться Шевченківські дні, які розпочалися 9 березня у Володарській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 мультимедійною літературною грою "Найкращий знавець творчості Т. Шевченка". Шоу- гра проводилася в форматі телевізійної гри "Найрозумніший”. Дев’ятикласникам було запропоновано перевірити свої знання у трьох раундах. У першому вони відповіли на 12 запитань, кожне з яких мало чотири варіанти відповідей, вибрати ж було потрібно одну, правильну. За умовами 2 раунду кожному з 6 гравців пропонувалося 5 запитань з 6 різних тем життя і творчості Тараса Григоровича. У 3 раунді кожен із фіналістів за три хвилини мав написати, які події в житті Шевченка відбулися у вказані роки.
   Найкращим знавцем творчості Т. Шевченка визнано учня 9-а класу Паламарчука Михайла, який у запеклій боротьбі лише на один бал випередив своїх суперників. (Презентація)
Переглядів: 1416 | Додав: genamir | Дата: 09.03.2011 | Коментарі (1)

   Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Творчість цього поета можна не любити, можна критикувати, можна ставитися до неї із великою любов'ю... У будь-якому випадку байдужим вона не залишає нікого. 
   Твори Великого Кобзаря і сьогодні живуть серед нас. І сьогодні є напрочуд актуальними. Думається, знайдуться люди, які посміхнуться після цих слів. Яка, мовляв, актуальність, якщо минуло 150 років, якщо кріпацтво давно скасовано, якщо Україна вже більше десятиліття є вільною країною?! А як думаєте ви? Які твори Кобзаря ви вважаєте актуальними і сьогодні? Запрошуємо вас висловити свої думки на форумі нашого сайту.
Переглядів: 1100 | Додав: genamir | Дата: 08.03.2011 | Коментарі (2)

Мірошник Інна Олексіївна © 2024