Субота, 20.04.2024, 18:26

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:18:26


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2018 » Червень » 3 » Важливі речі для вчителя, про які краще не забути перед відпусткою.
21:38
Важливі речі для вчителя, про які краще не забути перед відпусткою.

Вітаємо! Ви дістались до кінця навчального року! Зараз ви можете почувати себе знесиленими, або ж окриленими. Та ви маєте пишатися собою і роботою, яку провели разом зі своїми учнями. 

Хтось уже скоро піде у відпуску, а в когось попереду шкільний табір, ДПА та немало роботи, принаймні ще місяць. Думками ви вже можете бути десь на пляжі, чи на дачі. Та перш ніж усе відбудеться, знайдіть час зробити 6 речей, за які ви собі потім подякуєте.

1. Візьміть блокнот чи аркуш паперу та подумайте над тим, що в цьому році відбулося хорошого

Рекомендуємо вести блокнот, де ви нотуватимете свої ідеї, гарні події, приємні речі. Наприкінці навчального року саме час підбити підсумки. Спробуйте перерахувати щонайменше 5-10 ситуацій, які були найкращими цього року. Блискуче проведений урок? Особлива книга? Цікаві освітні курси? Успіхи учнів та визнання вас як педагога? А можливо, ви позбулись якоїсь нав'язливої звички, яка була з вами роками. Великі чи маленькі, ваші успіхи мають бути у списку.

2. Запитайте себе, що ви хочете покращити наступного року?

Можливо, ви хотіли випробувати новий прийом чи стратегію на уроках, та не встигли? А можливо, дізналися про нову освітню методику, яка вас зацікавила. Хоча не виключено, що у вас постійно не вистачало часу, аби налагодити комунікаційні зв’язки з батьками учнів. Запишіть усі ці ідеї та додайте у список завдань, бо через місяць ви можете й не згадати про все це.

3. Створіть список книг для читання влітку

Скоріше за все ви любите читати, та протягом навчального року так непросто було знайти на це час. Складіть список книг професійного спрямування, мотивуючих та просто для душі. Не хочете шукати книги? Підпишіться на блоги цікавих вам людей, читайте статті в онлайн-журналах. Прочитайте нарешті ті статті, які додали до закладок браузеру, недарма ж вони вас так зацікавили колись.

4. Зробіть інвентаризацію у кабінеті

Це важливо. І важливо зробити це саме наприкінці року, а не у серпні. Ви маєте розуміти, що у вас є, а чого не вистачає. До того ж пригадайте те прекрасне почуття, коли ви викидаєте мотлох та звільняєте місце для нового. Створіть таблицю того, що у вас є, й того, що треба купити, й того, чого вам завжди не вистачало. Такий порядок не буде недоречним.

Безперечно, у класі назбиралось багато непотрібних речей – від забутої старої спортивної кофти до ручок. Віддайте на благодійність те, що чогось варте, але так і не знайшло власника, а мотлох викиньте. Наступного року ви встигнете назбирати нового.

5. Обдумайте, що можна змінити у кабінеті

Подумайте про функціональність вашого простору. Чи все вас влаштовує? Мова не йде про необхідність ремонту. Мова йде про надання кабінету індивідуальності. Відкрийте у собі талант дизайнера. Що, якщо у вересні, ваш кабінет буде схожим на літературне кафе? Чи лабораторію фізика? Додайте характеру приміщенню, ви надихатимете учнів на навчання.

6. Подякуйте собі

Ви молодець! Ви один з небагатьох, хто здатен працювати з дітьми по 10 місяців на рік. Прийдіть додому, налийте келишок вина чи заваріть чай. Насолодіться тишею та радістю від того, що цього року ви зробили багатьох дітей розумнішими. А можливо, нарешті випустився той, хто так сильно дошкуляв декілька років. Завжди можна знайти привід порадіти наприкінці навчального року.

Уміти вчити: спільнота освітян

Переглядів: 451 | Додав: genamir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мірошник Інна Олексіївна © 2024