П`ятниця, 29.03.2024, 10:02

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:10:02


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2017 » Січень » 17 » 7 способів змусити себе краще працювати
20:46
7 способів змусити себе краще працювати
7 способів змусити себе краще працювати

Є кілька хитрих прийомів, які надихнуть вас на більш серйозну працю. Вони працюють для будь-яких цілей: як для вашого малого бізнесу, так і для боротьби із зайвою вагою. 
 
Використовуйте дух конкуренції. Знайдіть з ким/чим конкурувати, і ви виявите в собі величезні запаси енергії і мотивації, про які навіть не підозрювали. Можливо, ви хочете зайнятися програмуванням або хочете кинути курити, знайдіть собі партнера, з яким ви зможете себе порівнювати в цій справі. Шукайте спосіб перетворити свою працю у здорове змагання: це може бути неофіційна суперечка з друзями, якісь конкурси та змагання ви можете знайти для себе в інтернеті, і навіть якісь організувати самі. 
Я просто почну... Наприклад, ви вирішили написати книгу. Але проблема в тому, що ніяк не спадає настрій для перших рядків. Кожні вихідні ви обіцяєте собі, що витратите не менше двох годин для роботи над цим... але якось у вас не знаходиться часу і сил на це. Замість того, щоб робити відразу гігантський ривок, зробіть невеликий крок. Скажіть собі: «Я просто на 5 хвилин включу «Word» і «Я просто напишу пару рядків». Як правило, ви виявите, що для таких невеликих кроків ви стикаєтеся з дуже малою інерцією. Це працює для будь-яких цілей: «Я просто прибираю на полиці», «Я просто зроблю одну діаграму для звіту», «Я просто прочитаю ще один параграф». 
Увімкніть таймер і спробуйте обігнати час. Якщо ви хочете зробити більше роботи, то один з найбільш ефективних способів полягає в змаганні з часом. Дайте собі завдання: якщо ви думаєте, що вона займе у вас годину, дайте собі 45 хвилин. Це дозволяє вам залишитися зосередженим тому, що ви «шкірою відчуваєте» як біжить час і тому, що ви точно знаєте, чим ви будете зайняті найближчі 45 хвилин. 
Слухайте музику. Улюблена музика діє так само, як заряд сміху. Швидка енергійна музика допоможе вам підбадьоритися і повністю прокинутися. Можливо, для таких розумових завдань, як написання листів, програмування, навчання, вам більш підходить фонова повільна музика. Слухайте ту, яка дозволяє вам залишитися спокійними і зосередженими. Тут немає конкретних рекомендацій, експериментуйте і дивіться, що працює конкретно для вас. 
Будьте відповідальні перед іншими людьми. Ви коли-небудь працювали тільки тому, що від вашої роботи залежала інша людина? Або, можливо, ви згадайте, як ваш тренер в тренажерному залі визначав для вас індивідуальну програму тренувань і контролював її? Підзвітність перед іншими людьми є потужним інструментом мотивації. Можливо, якщо ви планує зробити якусь роботу і вже повідомили про це своїх друзів і знайомих, то ви виявите, що ви хочете її зробити тому, що за вами вже спостерігають кілька десятків очей. Це чудове відчуття, сказати: «Так, я вже зробив це!» тому, кому говорив про те, що тільки збираєшся почати справу. Якщо у вас є можливість, обговорюйте прогрес своїх справ з друзями та колегами  -  це може стати потужним мотиватором для всіх. 
Навіщо вам це треба? Порівняйте свій стан тоді, коли ви тільки думаєте і нічого не робите з тим станом, коли ви реально дієте. Нехай у вас не завжди є чітке розуміння того, що ця робота особисто вам принесе в майбутньому, але подивіться, що вам це принесло вже в сьогодні. Так, коли ви себе краще почуваєте − в муках нерішучості і апатії або в момент конкретної дії? 
Вручайте собі нагороди. Хоча завершена робота − сама по собі нагорода, але іноді здається, що її завершення маячить на далекому горизонті. У такому випадку важко зберігати мотивацію день у день. Якщо ви собі обіцяєте шашлик з друзями після того, як зробили ремонт у ванній, то у вас є вагома причина застосувати свою майстерність і в ремонті на кухні. Невеликі нагороди за етапи складної роботи розбивають вашу роботу на короткі шматки. І тоді складні завдання здаються більш бажаними. 
Павло Блозва.
Переглядів: 739 | Додав: genamir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мірошник Інна Олексіївна © 2024