Субота, 20.04.2024, 15:26

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:15:26


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2016 » Березень » 28 » Виїзний семінар для вчителів української мови та літератури
19:45
Виїзний семінар для вчителів української мови та літератури
     25  березня  2016  року в Національному музеї літератури України відбувся виїзний семінар для вчителів української мови та літератури Володарського району «Сучасна дитяча література в контексті шкільного курсу української літератури».
    Тарахан М.В., старший науковий співробітник Національного музею літератури України, провела екскурсію в Колегії  Павла Галагана на тему «Традиції Колегії Павла Галагана – для сучасної української освіти» й підготувала виставку творів сучасних дитячих письменників.
Методист районного методичного кабінету відділу освіти Володарської РДА Климович Т.К. оголосила мету і завдання семінару, зазначила, що вчителі-словесники працюють над успішною реалізацією пріоритетних напрямків літературної освіти на уроках української літератури та в позаурочний час, тому метою цього  заходу  є популяризація сучасної дитячої літератури, пошук шляхів долучення школярів до читання, розвитку їх стійкого читацького інтересу, виховання потреби у читанні як невід’ємної складової  їхнього духовного життя.
   Під час семінару відбулася  цікава  зустріч із сучасними українськими дитячими письменницями Зіркою Мензатюк та Лесею Ворониною, які поділилися секретами своєї творчості та успіху  серед юних читачів.
   Леся Воронина, автор дитячих книг «Таємне товариство боягузів, або засіб від переляку № 9» (вивчається у 6 класі), «Таємне товариство брехунів», «Прибулець з країни Нямликів», «Суперагент 000», «Таємниця золотого кенгуру», вважає,  що в сучасних дітей потрібно формувати позитивний світогляд, виховувати гідність і мужність, прагнення до самовдосконалення і самореалізації в ім’я добра і  що чарівні, фантастичні елементи у творах допомагають підібрати ключик до дитячого серця.
    Зірка Мензатюк презентувала свої книги «Таємниця козацької шаблі», яка вивчається у 5 класі, «Київські казки», «Як я руйнувала імперію», «Ангел Золоте Волосся». Автор переконана, що  інформацію про справжні життєві цінності, національну свідомість, громадянську позицію треба подавати дітям ненав’язливо, в цікавій, доступній формі – і вони її легко засвоюють. На думку Зірки Мензатюк, дитину треба навчити будувати стосунки, долати труднощі та невдачі, вміти бути щасливою.
     Вчителі взяли автографи  у  Зірки Мензатюк  та Лесі Ворониної, подякували за змістовну, теплу зустріч, подарували їм маленькі пам’ятні сувеніри від юних читачів і  мали змогу  сфотографуватися з письменницями.  
   В кінці семінару  було проведено круглий стіл  на тему «Сучасна дитяча література в контексті шкільного курсу української літератури», де вчителі висловлювалися про свої здобутки й проблеми  у процесі вивчення зазначеної теми і на  якому було прийнято методичні рекомендації (rekom.doc [35.5 Kb] (cкачувань: 1)).
      Вчителі Володарщини також відвідали Літературно-меморіальний музей-квартиру Павла Тичини в Києві з нагоди 125-річчя з  дня народження поета.
Виїзний семінар для вчителів української мови та літератури
Виїзний семінар для вчителів української мови та літератури
Виїзний семінар для вчителів української мови та літератури
Виїзний семінар для вчителів української мови та літератури
 
Переглядів: 656 | Додав: genamir | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мірошник Інна Олексіївна © 2024