Вівторок, 23.04.2024, 17:17

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:17:17


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2011 » Березень » 9 » Мультимедійна літературна гра "Найкращий знавець творчості Т. Шевченка"
23:51
Мультимедійна літературна гра "Найкращий знавець творчості Т. Шевченка"
   В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім'я і у нашого народу — Тарас Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Не було у неньки України сина, який так ніжно і віддано любив свій народ і так страждав за нього. Саме він зберіг і повернув народу його голос — українську мову. Для кожного з нас ім'я Шевченка є святим.
    Щовесни українці вшановують пам’ять свого геніального співця. Традиційно у школах проводяться Шевченківські дні, які розпочалися 9 березня у Володарській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 мультимедійною літературною грою "Найкращий знавець творчості Т. Шевченка". Шоу- гра проводилася в форматі телевізійної гри "Найрозумніший”. Дев’ятикласникам було запропоновано перевірити свої знання у трьох раундах. У першому вони відповіли на 12 запитань, кожне з яких мало чотири варіанти відповідей, вибрати ж було потрібно одну, правильну. За умовами 2 раунду кожному з 6 гравців пропонувалося 5 запитань з 6 різних тем життя і творчості Тараса Григоровича. У 3 раунді кожен із фіналістів за три хвилини мав написати, які події в житті Шевченка відбулися у вказані роки.
   Найкращим знавцем творчості Т. Шевченка визнано учня 9-а класу Паламарчука Михайла, який у запеклій боротьбі лише на один бал випередив своїх суперників. (Презентація)
Переглядів: 1421 | Додав: genamir | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
1 Vlad  
0
Ми вшановуємо пам'ять Шевченка

Напередодні святкування дня народження поета Т.Г.Шевченка, чия постать з року в рік все більше стає символом української культури та всього суто українського, в центральній бібліотеці Білої Церкви пройшли традиційні шевченківські читання. 4 березня 2005 року в конкурсній програмі читців брали участь більш 30 учасників – учні з 4-го по 11-й клас, вечірніх шкіл, студенти педагогічного, технолого-економічного коледжів.Оцінювало читців шановане конкурсне журі – письменник В.Іванців, актори театру ім. Саксаганського засл. арт. В.Репін та А. Кісліцина, бібліотекарі міських бібліотек Т.Шпак, Г.Нагорна, вчитель української мови Г.Шостакові. Дуже приємно бачити серед читців і зовсім юних громадян України, і молодих людей з патріотичним внутрішнім настроєм. Так, наприклад, зовсім маленький учень школи №9 К.Халієв, національність якого важко визначити, адже його мати – українка, а тато – ліванець, захоплено читав шевченківські “Думи”. Журі визначило переможців по трьох номінаціях: перша – молодші та середні школярі (переможець – учень 6-го класу школи №6 К.Бачинський), друга – старші класи (переможниця – учениця державного ліцею А.Кияниця), а в третій (старша вікова група) перемогли учні педагогічного коледжу з літературно-музичною композицією “Доля”.
Переможці були нагороджені дипломами і цінними подарунками. Не залишились поза увагою й інші учасники конкурсу. Вони одержали у подарунок книги.
Читання віршів супроводжувалося інсценуваннями за творами Т.Шевченка. Це зробили учні ЗОШ №7 Ольга Ковальова і Олена Ковальова.
Свято залишило по собі добрий слід у серцях всіх присутніх і вселило надію, що молоді нашого міста під силу досягнення значних успіхів в українській мові та культурі.

9 березня 2005 року громада Білої Церкви вшановувала 191-у річницю з дня народження поета, художника, громадсько-політичного діяча і засновника нової української літератури – Тараса Григоровича Шевченка. Віддати шану і покласти квіти до підніжжя пам`ятника прийшла і молодь, і люди похилого віку, люди різні за фахом і соціальним рівнем. Сьогодні їх поєднала повага до особистості письменника. Ми знову повертаємось до його творчості, і це – не випадково. У центрі його світогляду перебуває не імперія з її амбіціями і абстрактною людиною, а особистість, світ цієї особистості, світ її народу. Як ніхто інший, Шевченко передав у своїх творах біль мільйонів розчавлених історією, їхню гостру ненависть, любов і надію. Для нашої країни у світі останніх подій голос поета лунає з особистою силою. Біля пам`ятника секретар Білоцерківської ради міськвиконкому Василь Павловський , голова Білоцерківської районної адміністрації Сергій Вахній, письменник та депутат міськради Анатолій Гай та інші з промовами виступили перед присутніми.


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мірошник Інна Олексіївна © 2024