П`ятниця, 19.04.2024, 04:21

Кабінет літературного краєзнавства

Сайт Мірошник Інни Олексіївни

Головна
|RSS
Користувач
Гість Повідомлення:
Аватар
Група:
Гості
Час:04:21


Останні надходження
[23.11.2018]
Галина Литовченко «Через всесвіт путівцями» (0)
[23.11.2018]
Галина Литовченко "Дитячі розваги" (0)
[06.11.2018]
Галина Литовченко "Зібрані розсипи" (0)
[06.08.2018]
Оппоков Євген Володимирович. До 75-х роковин від дня страти (0)
Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 1428
Рекомендуємо
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Реклама
Головна » 2010 » Червень » 29 » Петро Залєвський. Гуморист родом з дитинства
10:14
Петро Залєвський. Гуморист родом з дитинства
Ми сміємося, коли нам просто весело, коли маємо в серці велику радість або коли насолоджуємося читанням гумористичних творів, таких, як оповідання Петра Залєвського. «Нікого не копіюю, думаю, що це в мене навряд би й вийшло. Просто пишу, відпочиваючи в такий спосіб від дорослих життєйських проблем сьогодення», - стверджує автор - один із талановитих представників знаменитої «Гоголівської академії» - літературного всеукраїнського сайту. 
    Народився Петро Віталійович Залєвський у с. Володимирівка Володарського району Київської області. Навчався у Рубченецькій восьмирічній та і Рудосільській середній школах. Після служби в збройних силах вступив до Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, одночасно почавши працювати вчителем історії Рогізнянського НВО, де і працює до сьогодні. 
    Захопленням Петра Віталійовича є література. У його творчому доробку – поезія, дитяча історична проза, гумористичні оповідання, які, завдяки інтернету, відомі багатьом шанувальникам мистецтва слова. «Мобілка», «Картопля», «Добрехались», «Риболовля», «Марафет», «Пожежа, або мобілка-2», «Комп, або куди ж без мобілки», «Бузувіри, або дурне сало без хліба», «Кіндер-вундери» - це далеко не повний перелік оповідок П. Залєвського, про популярність яких свідчать захоплені відгуки на сторінках «Гоголівської академії». Ось деякі з них: «Полюбила всім серцем ваших шибеників – такі премудрі щирі діти!»; « Прочитала ваших «Бузувірів», ніби свіжої вади напилась. Просто, весело»; «Пане Петре, прочитав Ваш твір сину (16 років), сказав - кльово!». Такі відгуки, за словами автора, - джерело його натхнення, як і дитинство, бо ця тема, по своїй суті, є безкінечною, це тільки дитинство закінчується, а тема дитинства – ні. 
    Справжній серіал розгортається на ГАКівських сторінках, назва якому «Я та Володька». Оригінальна розповідь однієї особи від імені двох братів про їхні пригоди не залишають нікого байдужим. Володька і його брат, маючи тільки добрі наміри і жодної шкоди на гадці, потрапляють у різні халепи і у школі, і вдома, і на риболовлі, що приводить їх або у кропиву, або до маминого рушника. Але герої завжди на стороні добра, тому сприймають усі негаразди з гумором і доброю життєвою філософією. 
   « Я пишу так, як умію. Не повірите, але коли пишу, то сам іноді сміюся-смакую яким-небудь моментом. Пишу про те, про що пишеться. Ото й тільки», - стверджує письменник. Процес написання захоплює автора всеціло: якщо з’явилась ідея, то пише зразу, нічого потім не перероблюючи. 
   Гумор П.Залєвського невимушений, простий і дохідливий, світліше на серці від його оповідань, то ж побажаємо автору вдосконалювати свою майстерність, писати далі і видати свою першу збірку. 

    ( Познайомитися із збіркою Петра Залєвського "Веселі пригоди, або я та Володька" можна на сторінці "Аматорська творчість") 


Переглядів: 1253 | Додав: genamir | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мірошник Інна Олексіївна © 2024